Torsdag, köra bil och JVM
Publicerat den

Annandag jul och aningen kyligare utomhus, det är just vad det är idag, den 26:e december. Tro det eller ej, men idag har jag varit flitig minsann. Jag har släppt ut alla hästar, promenerat med hunden, storstädat rummet och gaderoberna, ridit min häst och tillslut kört bil både till och hem från stallet, vilket gick kanonbra! Kan inte förstå riktigt att det har gått så här bra på så kort tid, jag har ju trots allt bara kört 4 gånger innan idag och jag körde idag på den krokiga grusvägen och skötte växling själv, som idag gick super! Imorgon ska mamma och jag ut och köra igen, superkul! Jag är riktigt taggad för att lära mig att köra riktigt bra nu, för det är så himla kul! 
 
Äntligen så är det premiärdags för junior-kronorna i VM, och som det ser ut just nu med två minuter kvar blir det seger för Sverige. Hoppas att turneringen går Sveriges väg även i år!
Foto: Ellinor | Redigering: Jag | Canon EOS 1100D + Canon EF-S 18-55mm (kopiering förbjuden utan tillåtelse)
 



Världens största julgran?
Publicerat den

Foto & Redigering: Jag | Canon EOS 1100D + Canon EF-S 18-55mm (kopiering utan tillåtelse förbjuden)
 
 



Övningskör
Publicerat den

Godmorgon, klockan är 10 och nu har jag förmodligen hunnit med att släppa ut alla hästar och fixa allt i stallet. Vart jag exakt befinner mig vet jag ej, men en sak jag vet är att jag snart ska ut med bilen och övningsköra, vilket är superroligt verkligen!
 
Jag har kört tre gånger hitills och det går bara bättre och bättre för varje gång jag sitter bakom ratten och senaste gången åkte till och med hela familjen med i bilen, otroligt nog! Det är knepigt i början med gas, broms och koppling och dessutom ska man hinna med att växla, men men.. jag ska väl också få körkort en vacker dag, som de flesta andra får!
 
 
 



Varför finns alkohol?
Publicerat den

Varför finns ens alkohol? Finns det ens en enda fördel med det? Det är frågor som ofta snurrar i mitt huvud och som jag inte har något svar på, men som jag ständigt funderar på. Jag ser verkligen inga fördelar med alkoholen, utan endast nackdelar, och varför har jag inte svar på. Alkohol förstör bara våra kroppar, organ och relationer.
 
Alkohol är en "drog" som påverkar hjärnan och andra livsnödvändiga organ i kroppen och jag tycker det är oförståndigt att man dricker så mycket alkohol att vissa organ t.o.m. slutar att fungera. Det är en drog som konstigt nog är tillåten i vårt samhälle, med begränsningar. Jag kan inte förstå hur en människa kan dricka så stora mängder av något med vetskapen att det är så farligt för bl.a. våra organ och mycket mer. 
 
Det är inte bara våran kropp som påverkas när vi dricker alkohol, utan samhället och våra relationer påverkas också. Enligt studier så svarar alkoholen för cirka 30% av olyckor med dödlig utgång och något högre för trafikolyckor, vilket jag tycker är skrämmande. Att människor kan vara så ansvarslösa att köra ett fordon med alkohol i blodet, det är brutalt och kan få förödande konsekvenser. 
 
Jag kan inte förstå att alkohol är lagligt, då det är MINST lika farligt som narkotika. Hur många skadas eller dör i trafikolyckor på grund av alkohol respektive narkotika om året? Det är en intressant fråga som borde starta tankar på att alkohol kan bli olagligt. Om alkohol är lagligt, varför ska då narkotika vara olagligt egentligen?
 
Kom ihåg att detta är mina åsikter om alkohol och ingen annans. Jag skulle kunna fortsätta att skriva i en evighet om just detta, men ska inte tråka ut er mer, men jag hoppas ni får en tankeställare!



All I Want For Christmas Is You
Publicerat den

Foto: Ellinor | Redigering: Jag | Canon EOS 1100D + Canon EF-S 18-55mm | Kopiering förbjuden utan tillåtelse!



Julklappar
Publicerat den

Som sagt, handlar julen inte om julklappar, de är bara bonus. Julen handlar om glädje och att ta hand om varandra, vilket man givetvis ska göra varje dag, varje minut och sekund, och det tror jag att vi tyvärr glömmer bort för ofta. Jag tänkte iallafall skriva vad jag fick, eller de jag kommer ihåg, haha, alltid något man glömmer! Jag fick bl.a kläder, victoria´s secret body mist, en klocka från regal (silvrig), påslakanset, världens mysigaste filt, pyjamas, morgonrock och tofflor som jag kommer bo i när det är kallt, smink och några andra småsaker som alltid behövs. 
 
Är väldigt tacksam för det jag har och det jag fick. Nu ska jag, som förhoppningsvis många andra människor fortfarande gör, fortsätta att njuta av denna juldag och bege mig till mormor och morfar för middag, för vi har ju så långt dit alltså, eller inte.. "Bara" 200 meter, haha. Är helt slut efter "ispasset", med den usla kondition som jag dessvärre har. Denna jul har känts allt annat än normal i år, varför? Jag tror den stora anledningen är att snön fattas, och kunde den inte komma till julafton, då ska den inte komma alls, punkt. 
Foto & Redigering: Jag | Canon EOS 1100D + Canon EF-S 18-55mm (kopiering förbjuden utan tillåtelse)
 
 
 
 
 
 



The Christmas Three
Publicerat den

Foto & Redigering: Jag | Canon EOS 1100D + Canon EF-S 18-55mm (kopiering förbjuden utan tillåtelse)
 
 



Julafton 2013
Publicerat den

Dopparedagen börjar nu lida mot sitt slut och jag kan summera dagen med glädje. Startade dagen hos mormor och morfar med julfrukost och några fina julklappar, för att därefter ta sig mot kyrkan på den årliga julceremonin och avslutades sedan hemma hos oss, med mormor och morfar, och julklappsöppning! Jag är så tacksam för det jag har och ska verkligen ta tillvara på allt och alla. Jag fick världens mysigaste julklappar och allt var behövligt. 
 
Vi har haft en trevlig dag och kväll, med många paket, mycket skratt och mysig stämning. Campingsemestern med Långben som chaufför, tomteverkstaden, julmat, julklappsöppning, ja det är jul det! Samtidigt tänker jag på alla er människor som är ensamma därute, som jag redan har nämnt här ett flertal gånger, men jag ska, en vacker dag, hjälpa er. Det viktigaste och det som betyder allra mest en dag som denna, är att få umgås med nära och kära, julklappar är bara bonus. 
Foto & Redigering: Jag | Canon EOS 1100D + Canon EF-S 18-55mm (kopiering utan tillåtelse förbjuden)
 
 



BAKA BAKA LITEN KAKA
Publicerat den

Canon EOS 1100D + Canon EF-S 18-55mm | Foto: Jag  
 
Mitt emot Sverige som jag är, så äter jag inte lussekatter till jul, såklart. Saffran är inte en av mina favoriter och för mig fick det därför bli kanelbullar. Enligt mitt tycke och smak, fungerar kanelbullar alldeles utmärkt till julen, då kanelen är minst lika julig som saffranet är, punkt. 
 



BLACK AND WHITE
Publicerat den

 
Foto: Ellinor | Canon EOS 1100D + Canon EF-S 18-55mm 
 
Tänkte bjuda er på två svart-vita bilder som Ellinor tog på mig på hotellrummet i Stockholm faktiskt. Jag tycker dem blev ganska bra för en gångs skull, haha. Vad tycker ni? Den första är hur som helst min favorit, helt klart. 
 
 



Söndag
Publicerat den

Äntligen är söndagen utan söndagsångest här. Jag är precis hemkommen från jobbet och ska nu vidare mot stallet på äventyr, skämt åsido! Är helt slut efter jobbet, men bara att bita ihop och kämpa på. Hästen ska få sitt, och så även jag!






Godmorgon
Publicerat den

Godmorgon! Jag startar dagen med att sova några extra timmar mot vad jag är van vid såhär års. Hur startar du din dag? Ha en bra dag! 





VINTERSOLSTÅND, JOBB OCH JULLOV
Publicerat den

Nu har det äntligen vänt, det blir äntligen lite ljusare för varje dag, timme, minut och sekund som går, vilket känns skönt. Dock tycker jag att snön kan komma nu, för vad är en jul utan snö? Inte så mycket, men ändå den mysigaste dagen på hela året och man får umgås med nära och kära, som man verkligen älskar mest i hela världen innerst inne, vilket är svårt att erkänna vissa stunder, inget jag ska sticka under stolen med. 
 
Dagen till ära har bestått av en skön sovmorgon, lite jobb, där jag alltid får träffa många trevliga och nya människor, alltid kul! Dagen avslutades med en gnutta träning av balansen, nämligen en tur barbacka på hästen, mysigt! Nu ska jag inta sängen med min favoritchoklad i högsta hugg och slappna av en stund framför TVn, och förhoppningsvis hinna ladda batterierna inför morgondagen som även den består av jobb!
 
Dem som betyder mest. 



Lycka i sin allra renaste form
Publicerat den

Foto: Fesa | Canon EOS 1100D + Canon EF-S 18-55mm
 



20 DECEMBER
Publicerat den

Tänk, för en månad sen satt man, iallafall jag, och längtade som en galning till julafton. Nu, en månad senare, sitter jag här, och längtar fortfarande som en galning till julafton, men skillnaden är att det endast är fyra dagar kvar. Jag hade aldrig kunnat tro att en månad skulle gå så här fort som det faktiskt har gjort. Dem där sju veckorna från höstlovet fram till jullovet kändes då som en evighet, men ack så fel jag hade. De flesta julbestyren är fixade och klara här hemma, julklappar är inslagna och befinner sig under granen på sin plats och nu inväntar jag och troligen många andra människor dopparedagen med ledighet, glädje och en gnutta förväntan, iallafall jag. 
 
Jag skänker även en tanke till alla där ute som har det lite extra tufft, som inte har nära och kära att vända sig till eller som inte ens har ett hem att vara i. Här sitter vi och önskar oss kostsamma iPads, Hunters, Primeboots och allt vad det heter, medan väldigt många andra fattiga och oskyldiga människor ens inte har mat för dagen, ingen att visa sin omtanke till eller att få respekt, kärlek och glädje av. Det är hemskt, riktigt hemskt. Därför vill jag säga att jag tänker på er ensamma, oskyldiga och hemlösa människor därute. Ingen människa förtjänar att vara hemlös eller ensam, fy så orättvis världen kan vara. Julen är glädjens högtid, och jag lovar, att jag en vacker dag, ska hjälpa er. God jul!
Decoration, Unique Outdoor Christmas Lights: Attractive Outdoor Christmas Lights Decorations
 
 
 
 



Darkness
Publicerat den